Служебният премиер Димитър Главчев е в Ню Йорк, където представя

...
Служебният премиер Димитър Главчев е в Ню Йорк, където представя
Коментари Харесай

Димитър Главчев пред ООН: България подкрепя реформата в организацията

Служебният министър председател Димитър Главчев е в Ню Йорк, където показва страната ни на Срещата на върха за бъдещето, която се организира в границите на 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. 

Главчев направи послание от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации в границите на Срещата на върха за бъдещето.

Той съобщи, че задачата на Срещата на върха и Пакта за бъдещето е намирането на многостранни решения, които да приведат световните институции и формати в сходство с днешните обществени, политически и стопански действителности.

 Времето на 23 септември: Слънчево с температури до 29° България 2 мин. Времето на 23 септември: Слънчево с температури до 29°  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  Трус от 3,4 по Рихтер с епицентър Скопие Светът 1 мин. Трус от 3,4 по Рихтер с епицентър Скопие  Делян Пеевски: Румен Радев нагнетява публично напрежение България 2 мин. Делян Пеевски: Румен Радев нагнетява публично напрежение  Кой облепи с рекламни стикери за божествен газ столична гимназия? Тази сутрин 2 мин. Кой облепи с рекламни стикери за божествен газ столична гимназия?  Организация на обединените нации за престрелките сред Израел и „ Хизбула “: Близкият изток е на ръба на злополука Светът 2 мин. Организация на обединените нации за престрелките сред Израел и „ Хизбула “: Близкият изток е на ръба на злополука  Две дребни деца и баба им починаха при сриване на постройка в Италия (ВИДЕО) Светът 1 мин. Две дребни деца и баба им починаха при сриване на постройка в Италия (ВИДЕО)  Времето на 23 септември: Слънчево с температури до 29° България 2 мин. Времето на 23 септември: Слънчево с температури до 29°  Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “ Съдържание от партньори 3 мин. Обявиха финалистите в „ Мениджър на годината 2024 “  Трус от 3,4 по Рихтер с епицентър Скопие Светът 1 мин. Трус от 3,4 по Рихтер с епицентър Скопие  Делян Пеевски: Румен Радев нагнетява публично напрежение България 2 мин. Делян Пеевски: Румен Радев нагнетява публично напрежение  Кой облепи с рекламни стикери за божествен газ столична гимназия? Тази сутрин 2 мин. Кой облепи с рекламни стикери за божествен газ столична гимназия?  Организация на обединените нации за престрелките сред Израел и „ Хизбула “: Близкият изток е на ръба на злополука Светът 2 мин. Организация на обединените нации за престрелките сред Израел и „ Хизбула “: Близкият изток е на ръба на злополука  Две дребни деца и баба им починаха при сриване на постройка в Италия (ВИДЕО) Светът 1 мин. Две дребни деца и баба им починаха при сриване на постройка в Италия (ВИДЕО)

В речта си служебният министър председател на България се разгласи за промяна в Организация на обединените нации.

„ Трябва да модернизираме организацията на Организация на обединените нации, да подсигуряваме, че тя остава настояща и способна да дава отговор на провокациите на 21. век. Това включва реформиране на Съвета за сигурност посредством прибавяне на спомагателни места за непрекъснати и непостоянни членове “, съобщи служебният министър председател.

Страната ни взима присъединяване в Срещата на върха за бъдещето, която се организира на 22 и 23 септември

И през днешния ден Главчев ще взе участие в срещата на върха за бъдещето. По-късно тази седмица и президентът Румен Радев ще се включи в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. В сряда Радев ще направи изявление по време на обшия спор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР