Служебният правосъден министър Мария Павлова обясни, че ако президентът Румен

...
Служебният правосъден министър Мария Павлова обясни, че ако президентът Румен
Коментари Харесай

Ако Радев не подпише указите, външният и земеделският министър остават

Служебният правосъден министър Мария Павлова изясни, че в случай че президентът Румен Радев не подпише указите за освобождение на външния министър Стефан Димитров и земеделския министър Кирил Вътев, то те ще би трябвало да останат на постовете си.

По-рано вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че президентът организира съвещания и събира информация по отношение на предлагането да издаде декрет за освобождението на външния министър Стефан Димитров.

Преди да стане ясно, че министър председателят Главчев желае от президента Радев да подпише декрет и за освобождението на Кирил Вътев като министър на земеделието, Мария Павлова съобщи пред БНР:

" Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е написан с измененията в Конституцията. Изложил е своите претекстове! Това по какъв начин се дефинират от някои - дали са задоволителни, дали са допустими или по какъв метод се дефинират, е въпрос на позиция. Ако президентът реши да не подпише декрет очевидно ще остане актуалният министър на външните работи. "

Според служебния правосъден министър сходна неочаквана и скоростна промяна на министри не значи, че има държавна рецесия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР