Служебният правосъден министър Иван Демерджиев е внесъл в прокурорската колегия

...
Служебният правосъден министър Иван Демерджиев е внесъл в прокурорската колегия
Коментари Харесай

Трима прокурори са с действия в нарушение на закона, съобщи министър Демерджиев

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев е внесъл в прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет предложение за дисциплинарни производства против трима прокурори от Специализираната прокуратура.

Те са работили по следствието придобило известност като " Осемте джуджета ". Демерджиев посочи, че първо са били сезирани основният прокурор и Инспекторатът на Висшия правосъден съвет, само че реакция не е последвала.

" Тримата прокурори са забъркани с един случай, който административният началник на Специализираната прокуратура неотдавна назова " фамилна драма ". Понеже моята трактовка е друга по случая и считам, че са позволени нарушавания - дисциплинарни, съм внесъл предложенията. Касае се за дейности, много неприятни, осъществени в болнично заведение с разрешението и глобата на тези трима прокурори. Допускани са нотариуси, които са правили разпоредителни покупко-продажби, това първо не може да се случва в болнично заведение. Може да се случи единствено в ареста. И второ, самата поредност от дейности е обвързвана с доста нарушавания на закона ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР