Служебният образователен министър Николай Денков смята, че училищата са готови

...
Служебният образователен министър Николай Денков смята, че училищата са готови
Коментари Харесай

Министър Денков: Над 30% са ваксинираните учители и 20% са преболедували

Служебният учебен министър Николай Денков счита, че учебните заведения са подготвени да посрещнат децата присъствено на 15 септември.

„ Разбира се, ще има някои особености, учениците би трябвало да са на разстояние. Ако дадена област попадне в алената част на картата по брой инфектирани или всички образователни заведения в нея ще са закрити, или във всяко ще се премине към онлайн образование по отношение на обстановката “, разяснява той пред бТВ

„ Сегашните ограничения са напълно разнообразни по философия от миналогодишните “, споделя Денков.

Новото е, че всяко учебно заведение има опция да следи какво се случва и педагогическите препоръки могат да подадат самодейността дали да се затвори учебното заведение поради огромен брой болни. Възможно е цяла паралелка да бъде карантинирана, тъй като в случай че едно дете е инфектирано и съучениците му са контактни.

„ Има три типа проби за учениците, два от тях са утвърдени. Едните са т.нар близалки. Другите са свързани с така наречен слюнчени проби. Третите са с бъркане с съчка в носа, като ученикът си прави теста самичък. Масов скрининг на учениците за антитела към този момент в България няма по какъв начин да се случи. Причината е, че е невероятно да се получи единодушието на всички родители за това “, сподели още министърът.

„ По последна информация от 27 август имаме над 30 % имунизирани учители и 20 % преболедували “, заяви Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР