Служебният министърът на правосъдието Янаки Стоилов извършва проверка във връзка

...
Служебният министърът на правосъдието Янаки Стоилов извършва проверка във връзка
Коментари Харесай

Янаки Стоилов проверява сигнали срещу ръководни кадри в Агенцията по вписванията

Служебният министърът на правораздаването Янаки Стоилов прави инспекция във връзка със сигнали за непозволено влияние от страна на управителни фрагменти в Агенцията по вписванията върху длъжностните лица по регистрация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването по отношение на изказването на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. 

Кацаров отправи призив към правосъдния министър да ревизира законосъобразността на дейностите на шефа на Агенцията по вписванията. " Ако откри, както настоявам, че тя е надскочила пълномощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата служба ", сподели здравният министър във видеоизявление.  

От правосъдното министерство показват, че министърът на правораздаването и други лица с управителни функционалности от министерството нямат пълномощия да въздействат върху решенията на длъжностните лица по регистрация. Те държат Агенцията по вписванията да извършва прецизно и в полза на жителите своите законови отговорности. Нещо повече, управлението на министерството на правораздаването изисква от изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията да обезпечи законосъобразното и навреме отразяване на събитията, предмет на регистърните производства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР