Служебният министър-председател Гълъб Донев проведе среща с президента на Република

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев проведе среща с президента на Република
Коментари Харесай

Донев и Вьоса Османи обсъдиха сътрудничеството в енергийната сфера

Служебният министър-председател Гълъб Донев организира среща с президента на Република Косово Вьоса Османи-Садриу, която е на публично посещаване в София, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В хода на диалога министър председателят Гълъб Донев и президентът Османи-Садриу разискаха

капацитета за задълбочаване на двустранното съдействие.

Във фокуса на срещата в Министерския съвет беше

съдействието в енергийната сфера и готовността на България да разиска съответните благоприятни условия да подкрепи Република Косово по отношение на доставките на електрическа енергия. В подтекста на настоящите провокации пред европейската енергийна сигурност, министър председателят Гълъб Донев подчертава върху устрема на страната ни да задълбочава сполучливото съдействие със прилежащите и партньорски страни в енергийния бранш, в това число в осъществяване на основни стратегически инфраструктурни начинания на Европейския съюз за диверсификация на енергийните доставки за района.

Вьоса Османи-Садриу е на публично посещаване у нас по покана на президента Румен Радев.

По-рано през днешния ден двамата организираха среща на „ четири очи “, след което се състояха пленарните диалози сред формалните делегации на България и Косово. На конференция след диалозите Румен Радев съобщи, че бъдещето на Република Косово е в Европейския съюз. България поддържа напъните на държавното управление и обществеността в страната за пълноценната европейска интеграция и за продължение на промените, за подсилване на институциите, за правосъдна промяна, битка с престъпността и с корупцията като основни за бъдещо участие в Европейски Съюз, съобщи Радев.

Вьоса Османи-Садриу се срещна и с ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов,

оповестиха от Народното събрание. България е уверена, че бъдещето на Косово е обвързвано с Европейския съюз, акцентира Вежди Рашидов. Той изрази предпочитание за задълбочаване на парламентарното съдействие сред двете страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР