Служебният министър-председател Гълъб Донев обяви на брифинг в МС, че

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев обяви на брифинг в МС, че
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Създавам междуведомствен кризисен щаб за енергетиката

Служебният министър-председател Гълъб Донев разгласи на брифинг в Министерски съвет, че е основал междуведомствен спешен щаб за енергетиката със задача да " предложи решения за преодоляване на хаоса и разрухата в бранша, да предложи решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа, да предложи механизми за надзор и смъкване на цените на горивата и електрическата енергия ".

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев. В него влиза и министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, браншови организации, представители на работодатели, синдикати, КЕВР.

Контролът по осъществяването на предоставените задания ще реализира персонално Гълъб Донев. Щабът ще работи без спиране, в това число в почивните дни, посочи служебният министър председател.

" Булгаргаз " е доставял посредством медиатори съветско синьо гориво на повишени цени, съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов пред Българска национална телевизия. Той заяви, че още през днешния ден ще изиска незабавна среща с министъра на енергетиката за решение на проблемите с природния газ. Шефът на регулатора предлага три разновидността за излизане от рецесията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР