Служебният министър-председател Гълъб Донев косвено обвини депутатка от ГЕРБ, че

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев косвено обвини депутатка от ГЕРБ, че
Коментари Харесай

Гълъб Донев поряза ГЕРБ за уволнения от предишната власт

Служебният министър-председател Гълъб Донев индиректно упрекна депутатка от ГЕРБ, че не познава разпоредбите на парламентарния надзор, и отхвърли да отговори на въпрос за уволненията и назначенията в държавните предприятия в интервала 11 декември 2021 - 2 август 2022 година Това е времето, в което на власт бе държавното управление на Кирил Петков. 

Въпросът за кадруването е заложен от Десислава Трифонова (напоследък тя е таранът на ГЕРБ по случая с меморандума  " Джемкорп " ).

Народната представителка е поискала в границите на парламентарния надзор служебният министър председател Гълъб Донев да даде подробна информация - систематизирани данни и разбивка по министерства и организации - какъв брой шефове са били освободени, в какъв брой държавни компании е имало промени в управителните органи, какъв брой чиновници са били уволнени, съкратени или са напуснали непринудено, къде какъв брой нови фрагменти са били назначени, написа „ Сега “.

Въпросът на Трифонова е просторен, само че ответът на Гълъб Донев е напълно сбит. Точно в 3 фрази служебният министър председател изяснява, че не е негова работа да готви и показва сходни информации за " минали интервали "   и че в случай че депутатката демонстрира интерес, може да получи информация за прекратяването на трудови и служебни връзки в администрацията на Министерския съвет. 

Прави впечатение, че Трифонова се интересува за уволненията в държавния бранш единствено по времето, в което на власт бе кабинетът " Петков ", въпреки че и сегашният длъжностен кабинет за малко съумя да развърти огромна кадрова " метла ", за което получи и доста рецензии. Младата и амбициозна дама не крие, че има зъб на предната власт, която я освободи от влиятелния и чудесно заплатен пост шеф на БАИ - Българската организация за вложения.

Ако държи да получи желаните данни, Трифонова ще би трябвало да направи нов опит, като зададе въпрос на всеки от министрите, под чиято настойчивост има държавни предприятия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР