Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви днес в речта си по

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев заяви днес в речта си по
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Трябва да модернизираме организацията на ООН

С лужебният министър-председател Димитър Главчев съобщи през днешния ден в речта си по време на Срещата на върха за бъдещето, че сходни начинания са от решаващо значение във време, когато се сблъскваме с редица проблеми, като да вземем за пример военните спорове, климатичната рецесия и неравенството.

Срещата на върха за бъдещето се организира през днешния ден и на следващия ден в границите на 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Главчев сподели, че задачата на Срещата на върха и Пакта за бъдещето е намирането на многостранни решения, които да приведат световните институции и формати в сходство с днешните обществени, политически и стопански действителности. Той добави, че чака те да основат по-безопасен, резистентен и по-справедлив свят, в който никой да бъде зарязан от интернационалната общественост.

Според него в основата на тези старания е върховенството на закона, което е от значително значение за съблюдаване на интернационалните правила, въдворяването на правдивост и за насърчаването на съдействието.

Той отбелязва, че би трябвало да се вземат поради технологиите, които бързо преобразяват нашите общества.

" Нашата цел е свободен и предпазен дигитален свят с повсеместен достъп до интернет. Стремим се към насочено към индивида, учредено на правата цифрово бъдеще, което употребява изкуствения разсъдък за реализиране и гарантиране на осведомителния интегритет ", акцентира служебният министър председател.

" Трябва да включим възгледите и ползите на младежта и бъдещите генерации към нашите политики, като интензивно се вслушваме в младежите ", съобщи още той. 

В речта си той се разгласи за забележителна промяна на световното ръководство.

" Трябва да модернизираме организацията на Организация на обединените нации, да подсигуряваме, че тя остава настояща и способна да дава отговор на провокациите на 21-и век. Това включва реформиране на Съвета за сигурност посредством прибавяне на спомагателни места за непрекъснати и непостоянни членове ", обърна внимание Димитър Главчев.

Той посочи, че България остава твърдо отдадена на уговорката си за ефикасна, многостранна система и че страната ни е отдадена на насърчаването на интернационалното съдействие.

В края на речта си служебният министър председател насочи апел за обединяване към съдействието и решителните дейности.

" Нека не разочароваме младите и бъдещите генерации ", заключи Главчев.

Срещата на върха за бъдещето има за цел превъзмогване на провокациите и пропуските в световното ръководство и възкръсване на многостранната система с Организация на обединените нации в нейната основа. По-рано през днешния ден бе признат и Пактът за бъдещето.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР