Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи

...
Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи
Коментари Харесай

Васил Михайлов живее трудно: Капитан Петко Войвода почти напълно загуби зрението си, но няма пари за операция на очите

Васил Михайлов не можел да си разреши да си направи интервенция на очите, въпреки да бил изгубил зрението си съвсем изцяло, научи HotArena.
Големият български артист, който на 6 април ще навърши 81 години, имал катаракта, от която експертите можели да го отърват единствено с едно завъртане на скалпела, както преди година избавиха от същата диагноза Стоянка Мутафова.
При екранният капитан Петко Войвода обаче нещата не стоят по този начин. За интервенцията лекарите му поискали 2500 лв. – сума, която не можел да покрие единствено с мизерната си пенсия. Въпреки че артистът деец продължава да играе в някои постановки на Военния спектакъл, хонорарите, които взимал, са алегорични, писа „ Ретро “.

Основният му месечен приход е скандално ниската пенсия, която страната му отпуска.
Преди две години Михайлов бе почетен със специфична пожизнена финансова премия. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лв. на месец. Бай Васо отхвърли да получи и наградата „ Икар “, който Съюзът на артистите му присъди за изцяло творчество. 80-годишният актьор бойкотира присъдените му пари и оценки в символ на митинг със протичащото се в театъра и страната.
„ Краката от дълго време ме предадоха, само че в този момент и очите “, споделя Михайлов, който в последните няколко години се придвижва из столицата наложително благодарение на бастун.

Но макар влошеното си здраве, неотдавна Михайлов се причисли към идеята за издаването на диска „ Васил Михайлов чете Вазов и Ботев “, в която чете стихове от двамата поети. Актьорът прави това безплатно, макар че сега чете мъчно.
„ Малко професионално закъсах с очите и по тази причина мъчно чета, само че все едно. Когато си доста самичък и вземеш Ботев или Вазов, и целият свят идва при тебе “, показа с неспокойствие артистът.
„ Ботев и Вазов ще бъдат безконечният огън на нашето родолюбие.
Много желаех да вземам участие в това четене за огромните революционери на България “, изясни пред кореспонденти той.
Инфо: ХотАрена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР