Служебният министър-председател Димитър Главчев възлага на Държавна агенция Национална сигурност“

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев възлага на Държавна агенция Национална сигурност“
Коментари Харесай

И спецслужбите ще проверяват Симеоновския лифт

Служебният министър-председател Димитър Главчев разпорежда на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) проблема със Симеоновския въжен превоз на Витоша. Премиерът желае да се направи инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекъсването на оборудванията.

ДАНС по принцип се занимава с проблеми, които касаят националната сигурност на страната. В последно време обаче Главчев ѝ разпорежда инспекции на разнообразни тематики, които най-малко видимо не са част от националната сигурност. Така да вземем за пример ѝ разпореди да провери решението за частната детска болница, което кабинетът одобри, само че поради публичното неодобрение след това го приключи.

Със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите “, акцентира министър председателят в писмото си до ДАНС. 

Припомняме, че лифтовете са благосъстоятелност на „ Витоша ски “, а земята под тях е общинска. Само преди часове бе оповестено изключително съвещание на Столичния общински съвет, което ще се организира в четвъртък. Общинският консултант Борис Бонев пък се закани, че Следствен отдел към окръжна прокуратура ще окаже напън на притежателя да модернизира оборудванията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР