Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров дава брифинг пред представители

...
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров дава брифинг пред представители
Коментари Харесай

МЗ започва да събира данни за всички, срещнали се с COVID-19 у нас

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров дава брифинг пред представители на медиите в постройката на здравното ведомство. На конференцията се показва изследване на анти-N антитела против ковид посредством проучване на инцидентни лабораторни проби в интервала от 25 май до 11 юни 2021 година Изследвани са 2665 проби от цялата страна, съобщи Novini.bg
,,Стартираме процедура, с която да съберем цялата информация в здравната ни система във връзка с хората, които са се срещали с вируса. Ще изградим техническо място при нас, където да се събере информация за всички имунизирани, всички тествани, лежалите в болничното заведение и по този начин ще бъде извлечена цялата налична информация за тестваните антитела от март м.г. досега'', изясни министър Кацаров.

Данните ще бъдат извлечени от админите на профилирания медицински програмен продукт, който ще бъде създаден особено за задачата.

Между две седмици и месец е срокът, който програмистите споделиха, че това може да бъде осъществено. Всички лаборатории, болнични и извънболнични заведения ще дават данни. Администраторът на данните могат да извлекат информацията от всички, които са купи медицинския програмен продукт. Ще пуснем социална поръчка, само че цената ще бъде от порядъка на 10 000-15 000 лева Досега сме платили стотици милиони за борбата с Коронавирус. Ще получим изключителна скъпа информация, увери Стойчо Кацаров.

Служебният министър регистрира пред медиите, че предлагането цялото население да бъде изследвано за антитела е положително като план, само че има една спънка и тя е, че антителата са до време, т.е. могат изцяло да изчезнат, само че това няма да значи, че нямаме имунитет или че не сме се срещали с вируса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР