Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев представи днес екипа

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев представи днес екипа
Коментари Харесай

Новият здравен министър иска телемедици за училища и градини, готви механизъм за изчисляване на лекарския труд -

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев показа през днешния ден екипа и целите си.

" яма да потегли да върша огромните промени в опазването на здравето " поради късия период на служебния кабинет, разгласи той. И акцентира, че държи на приемствеността и ще продължи положителните начинания на предходното управление на министерството.

Трите огромни целта на министър Меджидиев е оправянето с Ковид пандемията, въвеждане на телемедици в детски градини и учебни заведения и правене на правила за остойностяване на лекарския и сестринския труд. Последното ще изисква и гласоподаване в Народното събрание, само че Министерство на здравеопазването провежда екип и ще изготви разпоредба в тази посока. Така, по думите на доктор Меджидиев, ще спре спекулата и казусът с налагането на твърди заплати за медиците.

Заплащането в опазването на здравето е доста ниско и изрично би трябвало да се създадат механизми, с които то да бъде остойностено както би трябвало. Всяка една клинична пътека е остойностена както би трябвало, единственото, което липсва там е заплащането на лекарския и сестринския труд, даде за образец Меджидиев.

Основна задача в този момент е да се подготвим за възможна Ковид вълна, каквато се надяваме да няма, сподели министърът. По думите му към този момент са подсигурени задоволително интензивни кревати, както и безвъзмездни антигенни проби. Предстои отваряне на затворените краткотрайни имунизационни кабинети, а мобилни екипи ще тестват и имунизират във отдалечени обитаеми места във всички области на страната. Днес да вземем за пример подобен екип от столичната болница " Св. Анна " отива в Правец да имунизира 28 души, настанени в дом за възрастни хора.

До дни експертният съвет ще реши може ли да се понижи срокът на карантината за Ковид, като ще се вземат поради данни за настоящите варианти. Осигурено е и заплащането, включително със задна дата, за хората, които слагат ваксини за ковид.

Екип

Министърът назначава трима заместници. Д-т Тома Томов ще дава отговор за лечебните действия, медицинския контрол, публичните поръчки и други По интернационалната активност ще работи зам.-министър Лидия Чорбанова. Д-р Александър Златанов ще е заместник-министър с сектор лекарствена политика, търговски сдружения, бюджет, финанси и други Той става и председател на Надзорния съвет на здравната каса. Политически консултант ще е доцент Бакал Иванов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР