Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев обяви пред БНТ, че

...
Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев обяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Меджидиев се закани, че докато е здравен министър няма да плаща за нови COVID ваксини

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев разгласи пред Българска национална телевизия, че до момента в който заема поста няма да подписва контракт за заплащане от страна на България за доставката на нови Коронавирус ваксини. Той посочи, че в средата на март ще е на съвещание на Европейската комисия (ЕК), на което ще бъде " доста изострен и безапелационен " по тази тематика.

" Предстои бракуване на големи количества ваксини. Стойността е плашеща, като се постанова да плащаме и за самото бракуване. Категорично не желаем повече ваксини. Нека Европейска комисия ги разпредели на страни, коиевропейска кото имат потребност от тях или най-малко да ни върне средствата. С ресурса, заделен за доставката на ваксини до 2025 година, умерено може да построим детската болница ", добави Меджидиев.

Той сподели още, че и компаниите производители би трябвало да се съобразят с желанието на някои страни да не им бъдат доставяни повече ваксини. Според него освен България, само че и още страни от Европейски Съюз ще се включат в това искане.

" Имаме писмо от Европейска комисия, че производителите са подготвени да разсрочат идващите доставки, само че не са подготвени да се откажат от договорите си. А тези ваксини даже не са създадени към момента ", добави служебният здравен министър.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР