Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде отново

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде отново
Коментари Харесай

Вътрешният министър отново отива в Карловско, 40 служители на ТОЛ и АПИ помагат в чистенето - Общество

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде още веднъж в региона на наводненията в Карловско, съобщи Българска национална телевизия.

Посещението му е обвързвано със почналата инспекция, която да откри има ли извършена противозаконна сеч. 

В четвъртък бяха обходени региони, където съгласно локалните хора има противозаконна сеч. Министърът на земеделието Явор Гечев забрани всякаква сеч във водосбора на селата, които бяха наводнени, до момента в който не престават инспекциите. 

Междувременно към 40 чиновници на Националното тол ръководство и на Агенция " Пътна инфраструктура " не престават пети ден да оказват помощ на жителите от селата Богдан, Каравелово и Слатина . В отстраняването на последствията от бедствието взе участие и профилирана техника на пътноподдържащите компании.

Целта е колкото се може по-бързо да бъдат разчистени домовете, дворовете и улиците в обитаемоте места от насъбраната земна и кална маса и свлечения дървен материал от проливните превалявания и придошлите води на река Стряма.

Екипи на жандармерията също идват през днешния ден в селата , потърпевши от проливния дъжд. Вече има сигнали, че мародери ограбват празните къщи на хората, като задачата на органите на реда е да опази имуществото на жителите. Местният спешен щаб моли за помощ от доброволци, които да съпровождат органите на реда при обиколките.

Три институции ще ревизират имало ли е противозаконна сеч в горите в Карловско -. Към тях се чака да се причислят и кметове, както и представители на наводнените села.

Агенцията по заетостта разгласи, че ще бъдат наети, които да оказват помощ в спешните действия в потърпевшите от проливните дъждове села. 

Емил Кабаиванов пресметна, че вредите в региона са за над 60 млн. лв..  Пострадали са повече от 340 къщи, 378 фамилии имат потребност от поддръжка от Агенция " Социално подкрепяне ". 

В сряда стана ясно, че за възобновяване на вредите от наводненията. Правителството реши, че кметовете на засегнатите от наводненията общини ще бъдат освободени от отчисления за възнаграждение на звук боклук, който все още е 95 лева на звук.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР