Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си
Коментари Харесай

Демерджиев представя екипа си и приоритетите в дейността на МВР

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев показа екипа си и целите в активността на силовото ведомство.

Основен приоритет в работата на Министерство на вътрешните работи ще бъде битката с купения и корпоративен избор по време на организацията на изборите. „ Както и да проведем законосъобразно този развой и да обезпечим правото на глас на българските жители, без то да бъде повлияно от тези порочни практики”, акцентира Демерджиев.

Приоритет ще бъде и битката за пътна сигурност. Планира се да бъде въведен комплекс от ограничения, да бъде създадена цялостна тактика, която да обезпечи резултати в къси периоди, само че и в дълготраен проект. „ Отчитаме, че обстановката е много тежка. Изисква бързи, изрично, само че и в това време трайни мерки”, разяснява той.

Ще бъдат извършени мероприятия и дейности, с цел да се влияе на битовата престъпност. „ Отчитаме недостатъци в предварителната защита. Вече сме издали съответните инструкции да се подхващат ограничения и дейности по места, които целят констатирането на такива тлеещи спорове и вземането на превантивни ограничения те да не ескалират”, уточни той.

В тази връзка министърът на вътрешните работи разгласи, че ще се проведат акции по определяне и изземване на нелегално добито и държано през годините оръжие.

Демерджиев даде обещание да бъдат безкомпромисни в битката с контрабандата, с Данък добавена стойност измамите, както и с разпространяването на наркотични субстанции. Особен акцент ще бъде подложен върху хората, които си „ разрешават да популяризират такива вещества” по българските учебни заведения или покрай тях.

Той акцентира, че екипът му се е срещнал със обстановката в Министерство на вътрешните работи, открити били и проблемите, които пречат на чиновниците сполучливо да извършват функционалностите си, съобщи Нова. „ Ще бъдем извънредно взискателни към работата на тези чиновници и безкомпромисни във връзка с всевъзможен жанр престъпления, позволени от тях”, безапелационен е силовият министър.

Причината страната и държавността да се върне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” са дейностите на полицията, уточни Демерджиев, като благодари на зам.-министър Катинов, изиграл, по думите му, основна роля, както и на всички чиновници, ангажирани с проблема.

„ Направихме нужното, което се изисква от Министерство на вътрешните работи. Оттук нататък страната, в лицето на няколко министерства, се е заела да подкрепи този развой с юридическа помощ”, добави министърът на вътрешните работи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР