Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обсъди с вътрешния

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обсъди с вътрешния
Коментари Харесай

Демерджиев в Брюксел: Австрия и Швеция нямат категорична позиция за Шенген

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разиска с вътрешния министър на Австрия Герхард Карнер, с представител на Швеция и с комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон тематиката за присъединението на България към Шенген.

Демерджиев е в Брюксел, където взе участие в изключителна среща на вътрешните министри от Европейски Съюз, отдадена на нараствания миграционен напън против Европа и Средиземноморския маршрут. Според него позициите на Австрия и Швеция към момента не са безапелационни, а диалози с Нидерландия предстоят другата седмица в Хага. Вътрешният министърът счита, че страната ни се оправя сносно с миграционния напън.
Прочетете още
Той съобщи и че България чака финансова помощ от Брюксел, а по линия на Фронтекс - спомагателни сили от останалите страни от Европейски Съюз за защита на границите. Според Демерджиев, напъните би трябвало да бъдат ориентирани към опазването на външните граници на Европейски Съюз и Шенген, а не към възобновяване на границите в Шенген.

“Австрийците споделиха, че нямат нищо срещу България. Много добре виждат напъните ни и ги правят оценка. Искат да се организира разговор с Комисията и след този разговор ще вземат дефинитивно решение, тъй че продължаваме да работим по тематиката. При всички усилият напъните са ориентирани към датата 8 декември, когато е съветът по правораздаване и вътрешни работи. Всичко, което има да се случва, ще се случи дотогава. На 28 и 29 сме в Хага с външния министър. Там имаме поредност от извънредно значими диалози, в това число с вътрешния министър на Нидерландия. Както ни посъветва и комисар Йохансон интервалът до 8 декември ще поставим всички нужни старания, ще водим разговор и сме позивни, имаме вяра, че можем реализираме и триумф ”, уточни Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР