Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е категоричен, че

...
Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е категоричен, че
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Не бих арестувал Борисов, ако бях на мястото на Рашков

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е безапелационен, че не би арестувал водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както се случи при предшественика му Бойко Рашков.

" Не очаквайте от мен да правя противозаконни арести, нямам концепция фикс да задържам никого. Министерство на вътрешните работи ще извършва прецизно функционалностите си и няма да организира други акции ", съобщи Демерджиев пред NOVA.

Той изясни, че полицията следи всички, за които има данни, че правят незаконосъобразни дейности или вземат участие в незаконни схеми, само че няма да пристъпи към дейности, в случай че няма доказателства.

Според министъра Министерство на вътрешните работи и прокуратура не би трябвало да водят война, тъй като това се отразява на хората.

" Нямам персонален спор с Гешев, имам кардинално противоречие с това, че той е подобаващ да управлява Прокуратурата ", разяснява още Демерджиев.

По негови думи взаимоотношението сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще зависи от метода, по който прокурорите правят работата си.

" Ще работим с всеки прокурор, който желае и може да извършва функционалностите си законосъобразно, само че ще алармиране, в случай че прокуратурата ни пречи или блокира производства, по които сме събрали доста доказателства и чакаме да има привлечени към отговорност лица. Ще следим деликатно какво се случва с нашите производства ", предизвести той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР