Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи по време

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи по време
Коментари Харесай

Рашков е предал сигнала срещу Борисов за заплахите срещу свидетел

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви по време на брифинга за доклад на работата на служебния кабинет, че " от дълго време " е предал сигнала против някогашния министър председател Бойко Борисов към очевидец по дело от 2009 година на " една национална работа ".

В края на май Бойко Рашков направи скандални изказвания за някогашния министър председател в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия Седмица по-късно в същото предаване вътрешният министър сподели и документи. " Ако в този момент не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на цялостни обороти. Жена ти няма да разбере, че тя яде твоето месо ", прочете част от сигнала до министъра водещият Сашо Диков.

" Докъде са стигнали проверяващите аз не мога да ви кажа, тъй като аз не се въвличам в активността на тези органи в Министерство на вътрешните работи. Нека да си свършат работата умерено и необезпокоявано, в това число от моя страна ", добави вътрешният министър.

В отговор на журналистически въпроси Рашков акцентира, че би направил закононарушение, в случай че разгласи съответните имена на жители, които са били подслушвани посредством специфични разследващи средства.

" Можем да кажем нещо друго, само че не и съответни лица. Има такива случаи и те не са един и два. Тези дейности са били подхванати от едни профилирани органи в нашата страна ", безапелационен бе вътрешният министър.

Той акцентира обаче, че става дума " освен за политически и публични дейци, само че и за протестиращи жители ".

Вътрешният министър обърна внимание на правната аргументация на тези дейности е:

" Едно закононарушение, което няма място в нашата процедура - член 95 от особената част на Наказателния кодекс: че някой желае да събори властта посредством присъединяване в протест или въстание. Трябва да разсъждаваме над това - по какъв начин едни протестиращи жители по улицата надали не са оповестени от тези профилирани органи, че се готвят да извършат сходно срутване на властта ".

" Доказателства има и аз тези доказателства ще ги показва в новосформирания парламент в съответната комисия за контрола върху службите за сигурност и контрола на СРС. Нека Народното събрание реши какво да прави ", съобщи Бойко Рашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР