Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обвини Турция в

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обвини Турция в
Коментари Харесай

Бойко Рашков обвини Турция, че се е намесила в изборите ни

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков упрекна Турция в интервенция във вътрешните работи на страната ни по време на изборите " 2 в 1 " предходната неделя. 

На брифинг във ведомството той разгласи, че цялостното държание на турската страна преди и по време на изборите може да се пояснява като сериозна интервенция в изборния развой. Припомняме, че 85 256 души в Турция са дали своят вот за Движение за права и свободи. Това са 96.58% от всички гласове, получени от южната ни съседка. 

Министърът през днешния ден съобщи, че турски медии са отправяли апели за всеобщо присъединяване в изборите, в които има за пръв път канидат за президент турчин и са пропагандирали за водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . Като образец за изборни нарушавания Рашков даде секция в Измир, в която са дали своят вот 1500 души. " Това е безусловно невероятно ", безапелационен беше той. 

По думите на Рашков в Министерство на вътрешните работи има сигнали за закани към български жители, че в случай че не гласоподават за придвижването, ще им трансформират имената. " Представяте ли си къде ни връщат като общество и какви способи употребяват ", попита министърът и добави:

" Вижте какви внушения употребяват във връзка с елементарния, кротичък жител. Не знам дали са удовлетворени политиците от Движение за права и свободи за намесата на формалните управляващи в Турция в нашите избори. На мен не ми е известно да е имало противоположен случай - български жители да са се намесвали в изборите там ".

Рашков разгласи през днешния ден, че най-вече следствия за корпоративен избор са свързани с Движение за права и свободи и " асфалтовата партия ГЕРБ ", както Рашков назова някогашните ръководещи. По време на изказването му бе пуснат медиен репортаж от пазаруване на гласове за ГЕРБ.

Той уточни, че има и доказателства, че двете партии си " партнират под повърхността , в това число и с гласове ".
Коя е Вашата татковина: Ердоган се намеси и подвигна резултата на Движение за права и свободи в Турция три пъти
Резултатите от изборите на 14 ноември белязаха съществено разбъркване на пластовете в българската политика. Вотът в чужбина и въздействието н...

Въпросът с пазаруването на гласове не е решен

" Не сме решили въпроса с пазаруване тук-там в Народното събрание с пари, този въпрос остава и за бъдещото, явно е по този начин ", сподели служебният министър.

Той заяви, че на първия тур има връх на откритите случаи, по които са налице данни за започване на досъдебно произвеждане за закононарушение срещу политическите права на жителите. 

Образуваните 122 каузи за пазаруване на гласове са 122, при 91 на предходните парламентарни избори. В Плевен имало към този момент и условна присъда от 10 месеца за пазаруване на гласове. " Ще продължим да водим борба против този тип престъпност у нас. По същина тя не се разграничава от която и да е друга престъпност ", сподели Рашков. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР