Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков и сръбският му

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков и сръбският му
Коментари Харесай

Рашков за мигрантите пред сръбския си колега: Което се отразява на нас, се отразява и на вас

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков и сръбският му сътрудник Александър Вулин разискаха мигрантския напън и вид за понижаване на трафика на граничния пункт " Калотина-Градина " през лятото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това, което се отразява при нас, се отразява и в Сърбия, сподели вътрешният министър по отношение на мигрантите.

Рашков пресметна, че с към четири-пет милиона лв. ще бъде ремонтирана оградата по границата в Турция. А повода тя да е в неприятно положение е, че години не била поддържана.

Двамата са търсили вид и за понижаване на трафика на граничния пункт Калотина-Градина през лятото. Договорили са се за обновяване на плана за нов контролно-пропусквателен пункт до село Салаш в България.

За разлика от страната ни, Сърбия към този момент е много напреднала, уточни Рашков.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Колегата му Александър Вулин също разяснява мигрантския поток, като беше безапелационен, че Сърбия няма да бъде паркинг за мигранти. В общ интерес на двете страни е потокът пътуващи да е по-бърз и по-безопасен.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Малко по-рано пред публицисти на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " Рашков съобщи, че акцията на ДАНС в КЕВР през вчерашния ден е поради подозрения със далавера на цените. Пред медиите Рашков разяснява, че към момента няма систематизирана информация за вчерашните дейности, само че всички подозрения би трябвало да бъдат тествани.

Не можем да стоим безучастно и да гадаем какво се случва с цените, въпреки това да е наклонност на международния пазар, сподели Рашков.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Важно съгласно него е да се откри и дали няма заложени бомби от предходното държавно управление.

Вътрешният министър подлага на критика работата на прокуратурата и описа за дело по материали от Министерство на районното развиване и благоустройството, които са предадени на прокурор.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В тях имало данни за огромни вреди, следовател даже дал рекомендации по какъв начин да продължи следствието. Наблюдаващият прокурор обаче излязъл в отпуск.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР