Служебният министър на външните работи Николай Милков сменя попрището и

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков сменя попрището и
Коментари Харесай

Служебният външен министър ще стане представител на България в НАТО

Служебният министър на външните работи Николай Милков сменя попрището и отпътува за Брюксел като непрекъснат представител на България в Северноатлантическия пакт.

Предложението до президента за освобождение на Милков като дипломат във Франция и Монако и назначение на новия пост е оповестено в деловодната система на Министерския съвет и е с дата 31 март. Вносител на предлагането е министерството, което в този момент Милков оглавява като длъжностен министър, назначен от президента

Не е обявено публично тематиката да е обсъждана на последното съвещание на Министерския съвет, което се състоя на 29 март.

На поста няма титуляр повече от година. До ноември 2021 година български представител в НАТО беше Драгомир Заков, само че той избра да стане министър на защитата в държавното управление на Кирил Петков и постът остана свободен.

Освен това в последния ден преди предварителните парламентарни избори служебният кабинет е решил да предложи на Радев да смени посланиците в Малта, Словения, Норвегия и Исландия и Молдова, се вижда от оповестените документи.

В Малта на мястото на Богдан Паташев се предлага да застъпи различен посланик от кариерата - Костадин Коджабашев. В Словения вместо Младен Червеняков дипломат ще е Красимир Божанов. В Норвегия България ще бъде представлявана от Десислава Иванова- Козлева при Вера Шатилова - Мицарова до момента. В Молдова Мая Добрева ще размени Евгени Стойчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР