Служебният министър на външните работи Николай Милков е изпратил предложение

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков е изпратил предложение
Коментари Харесай

МВнР предлага 30% увеличение на заплатите на работещите във ведомството

Служебният министър на външните работи Николай Милков е изпратил предложение до премиера Гълъб Донев за 30%-но нарастване на заплатите на чиновниците в Министерството на външните работи. Това сподели каза зам.-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев, съобщи БГНЕС.

" Нагласата на всички е този проблем да бъде решен в позитивна посока за чиновниците на министерството. Въпросът е до каква степен финансовата рамка на страната на този стадий разрешава избран % нарастване на заплатата. А, че такова нарастване е належащо, това е несъмнено ", добави Милков.

Припомняме, че чиновниците на външното министерство упорстват за двойно нарастване на заплатите си и възстановяване на изискванията на труд. Те излизат на митинг на 2 декември, като редица действия, осъществявани от ведомството, ще бъдат наранени. В момента междинното заплащане в министерството е 1600 лева бруто.

Служителите във ведомството изложиха настояванията си пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия. След съвещанието непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов разяснява пред публицисти, че за двойно нарастване на възнагражденията са нужни към 30 млн. лева, което е мъчно постижимо в актуалната обстановка с държавния бюджет.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР