Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна в

...
Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна в
Коментари Харесай

Служебният външен министър и американският пратеник Джеймс Рубин обсъдиха зловредното чуждестранно влияние

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна в Министерството на външните работи (МВнР) със специфичния делегат и координатор на Центъра за световно взаимоотношение на Държавния департамент на Съединени американски щати Джеймс Рубин, оповестиха от министерството на уеб страницата си. Във фокуса на полемиката бяха възходящите провокации, пред които са изправени демократичните общества, в резултат на зловредното задгранично въздействие и враждебните дезинформационни акции, целящи да подкопаят устоите на демократичния свят и учредения на правила интернационален ред, показват от ведомството. 

По време на срещата бе подчертана значителната роля и значение на засиленото съдействие и ангажираността на необятен кръг от заинтригувани институции и лица – държавно управление, гражданско общество, медии, специалисти – в битката с дезинформацията и заканите в осведомителното пространство. Също по този начин бе доказана и нуждата от групови дейности, съсредоточени върху построяването на резистентност и укрепването на качествата за противопоставяне на хибридните закани.

В рамките на срещата бяха разисквани още настоящи въпроси от двустранния дневен ред на българо-американските връзки, с акцент върху засиленото съдействие в региона на енергийната сигурност и диверсификацията, както и дейното партньорството в областта на сигурността и защитата. Присъединяването на България към Програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания, подписването на двустранна Спогодба за обществена сигурност и участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване бяха откроени като високо предпочитани за българската страна.

През май от Държавния департамент оповестиха, че координаторът на Центъра за световно взаимоотношение на Държавния департамент на Съединени американски щати Джеймс Рубин ще посети Братислава (Словакия), София (България) и Брюксел (Белгия) в интервала 28 май – 3 юни. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР