Служебният министър на туризма Илин Димитров обяви пред БНТ, че

...
Служебният министър на туризма Илин Димитров обяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Министърът на туризма иска да отдава плажовете под наем, а не на концесия

Служебният министър на туризма Илин Димитров разгласи пред Българска национална телевизия, че си е сложил за цел да стартира отдаването на плажовете чартърен, а не на концесия. Той изясни, че разликата сред двата разновидността е продължителността на контракта. За наем той е 5 години, като по-късно се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. По думите му по този начин ще може да се прави по-качествен надзор върху осъществяваната активност.

Димитров посочи, че за 29 плажа изтичат договорите за концесия или наем и следва до 1-2 седмици да стартират новите процедури. Той сподели още, че приоритет за министерството при сключването на контракт ще са чистотата и поддръжката на зоните, обособени за свободно плажуващи.

Министърът добави, че при заемането на поста през лятото на предходната година в България е имало 20 плажа със наследник байрак (плаж с най-голям стандарт - бел. ред.). Димитров добави, че работи за това те да станат най-малко 40 до края на мандата му.

По думите му зимният сезон, който е в средата си, към този момент задминава по туристи предходните години. Димитров изрази удовлетворение, че българските туристи са се нараснали и курортите към този момент разчитат освен на визитите на чужденци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР