Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров обсъди днес в

...
Служебният министър на туризма д-р Илин Димитров обсъди днес в
Коментари Харесай

Хотели настаняват безплатно хора с необитаеми жилища след потопа в Карловско

Служебният министър на туризма доктор Илин Димитров разиска през днешния ден в постройката Министерския съвет с кмета на Карлово Емил Кабаиванов опциите за помощ и поддръжка на потърпевшите от наводненията.

Димитров заяви, че представители на бизнеса към този момент са подхванали съответни дейности или имат подготвеност и търсят способи по какъв начин да оказват помощ. Той е получил запитвания и оферти от представители на туристическия бранш, които са изразили предпочитание да оказват помощ, като дават матраци, кревати и друго съоръжение за хората, чиито домове са пострадали след потопа в Карловско.  Хотели са изразили подготвеност да одобряват и да настанят гратис фамилии, чиито домове са негодни за живеене.

Общо 348 са потърпевшите къщи , осведоми кметът на Карлово.

От МТ означават, че Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация към този момент е отправила апел към своите членове да се дарят кревати, матраци, завивки и други, да обезпечат гратис краткотрайно настаняване на изгубилите домовете си и на тези, чиито къщи са разрушени, както и да доставят хранителни артикули и питейна вода.
 Държавата се заема стремително с следствията от наводненията
Държавата се заема стремително с следствията от наводненията

На шестия ден страната изпраща консерви и вода

Министерството на туризма дава обещание взаимно с представители на някои от най-големите браншови организации да поддържа потърпевшите и да улесни искащите да оказват помощ с обзавеждане и средства да се свържат представителите на локалната власт и потърпевшите хора. Всеки, който желае да помогне, може да позвъни и в общинския спешен щаб в Карлово на телефон 0893 334662.

В днешното заседание на Министерския съвет се включиха регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметът на с. Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те срещнаха държавното управление с систематизирана информация за нанесените от бедствието вреди и разясниха потребностите на района от поддръжка от страна на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР