Служебният министър на транспорта Христо Алексиев стартира конкурси за избор

...
Служебният министър на транспорта Христо Алексиев стартира конкурси за избор
Коментари Харесай

Транспортният министър стартира конкурси за нови ръководства в 9 дружества

Служебният министър на превоза Христо Алексиев започва състезания за избор на нови управления в девет обществени предприятия, които се намират под шапката на отрасловото министерство. Идеята е да бъдат заменени управления, които са назначени без конкурсна процедура.

Припомняме, че през ноември 2021 година, по време на бившето служебно държавно управление, от което Алексиев бе част, тогава също започва огромна процедура по промяна на управленията на всички държавни транспортни сдружения. Тогава той се разгласи за повече бистрота и гласност в избора на ръководителите. 

Сега като причина за стартираните процедури се акцентира ангажимент на България, стихотворец с осъществяване на Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на страната след присъединението във Валутния механизъм ERM II и на други свързани политики.

Според Закона за обществените предприятия, съставите на органите за ръководство и надзор на обществените предприятия би трябвало да бъдат назначени след извършени конкурсни процедури. Същият ангажимент е стихотворец от българската страна като етапна цел в Плана за възобновяване и резистентност, от осъществяването на който зависят заплащанията по финансовия инструмент.

Очаквам в състезанията да вземат участие претенденти с опит, експертиза и висок професионализъм “, разяснява Алексиев.

С конкурс ще бъдат определени:
Един член на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ ЕАД;Двама членове в „ Български морски квалификационен център “ ЕАД;Петима членове в „ Холдинг БДЖ “ ЕАД като за трима от тях процедурата се организира от министъра на превоза и известията, а за двама – от Агенцията за обществените предприятия и контрол;Петима членове на Съвета на шефовете на „ Български пощи “ ЕАД;Един член на Съвета на шефовете на „ Съобщително строителство и възобновяване “ ЕАД;По трима представители на страната ще бъдат определени с конкурс в „ Транспортно строителство и възобновяване “ ЕАД, „ Летище София “ ЕАД и „ Летище Пловдив “ ЕАД;Трима членове за Съвета на шефовете в „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД, от които един самостоятелен член и двама представители на страната, като състезанието се организира от министъра на превоза и известията. Това е сдружението, което ще оперира медицинските хеликоптери и ще реализира здравна помощ по въздух.
Обявите с подробна информация за състезанията могат да бъдат открити на интернет страницата на МТС, в раздел  Конкурси.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР