Служебният министър на транспорта Георги Тодоров беше изслушан в парламента

...
Служебният министър на транспорта Георги Тодоров беше изслушан в парламента
Коментари Харесай

Депутатите изслушаха министъра на транспорта за удълбочаването на двата канала на Варненското пристанище

Служебният министър на превоза Георги Тодоров беше изслушан в Народното събрание по въпросите за какво се удълбочават двата канала на пристанищата " Варна-Запад " и " Варна-Изток " и по какъв начин се съблюдават законите в тази ситуация.

Пред депутатите Тодоров изясни, че драгирането на канала, е част от дейностите по възстановяване на плавателната инфраструктура, а задачата е по-големи кораби да могат да дебаркират и по този начин пристанищата да бъдат конкурентоспособни на това в Констанца.

Процедурата е предоставена от една държавно дружество на друго, което е избрало свои подизпълнители. Тодоров отхвърли, че драгирането обслужва единствено пристанището на обвързвания с Ахмед Доган Топлоелектрическа централа Варна и заяви, че се работи и по други такива планове на разнообразни пристанища.

Георги Тодоров добави:

" Други изпълнени и идни процедури за драгиране - възстановяване на изискванията за мореплаване на кейово място 1а на пристанищен терминал " Варна - Запад " и възобновяване на плановите параметри пред кейовите стени пред пристанищен терминал Леспорт. Рехабилитация за реализиране на планови дълбочини на метода към канал на пристанищни терминали " Бургас - Изток " 2 и " Бургас - Запад ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР