Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е отстранил ръководителя

...
Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е отстранил ръководителя
Коментари Харесай

Рокада на върха на ДНСК, служебният министър готви смени и в АПИ

Служебният министър на районното развиване Иван Шишков е отстранил ръководителя на Дирекцията за народен строителен контрол Лиляна Петрова-Илиева.

Начело на ДНСК ще застане досегашния заместител на Петрова - Деляна Панайотова - като изпълняваща длъжността шеф. Отстраненият началник на ДНСК зае позицията си единствено преди 8 месеца, когато Гроздан Караджов уволни предходния шеф Влади Калинов.

На собствен ред Калинов съумя да се задържи на работа единствено за 7 месеца, а привличането му от някогашния длъжностен министър Виолета Комитова беше посрещнато с неодобрение поради работата му като дълготраен отговорник за общинския строителен надзор в София.

Мотиви за управителната промяна в ДНСК не се оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

По-рано тази заран Иван Шишков разгласи, че обмисля да в профил управлението на Агенция " Пътна инфраструктура " поради некачествени контракти за зимно поддържане на пътищата и разяснява, че " нищо ужасно няма в това да се сменят хора, в случай че не дават отговор на политиката, която би трябвало да правиш ".

Според биографичната информация от министерството - Панайотова е приключила УАСГ през 2003 година и е работила в областта на капиталовото планиране в строителството.

Тя е работила в направление " Архитектура и градоустройство " към Столична община и е била основен проектант на Хасково от 2015 до 2018 година Тогава тя е освободена от служба дисциплинарно от кмета на общината, само че съумява да завоюва дело пред Върховен административен съд и да се върне на работа - след което още веднъж е уволнена. През юли 2021 година тя става шеф на РДНСК-Хасково с конкурс, само че по-късно става част от централното ръководство на строителния контрол.

Панайотова е щерка на някогашния общински консултант от ГЕРБАнтон Иванов, който по-късно става локален координатор на партията на Цветан Цветанов " Републиканци за България " в Хасково.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР