Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов ще анализира сигнала на

...
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов ще анализира сигнала на
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието ще разгледа сигнала на Бойко Рашков за главния прокурор

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов ще проучва сигнала на министъра на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков , който желае де бъде сезиран Висш съдебен съвет за дейности на магистрати, които уронват престижа на правосъдната власт и да се прегледа дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев .
 В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ, разкри Рашков
В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ, разкри Рашков

30 лв. била цената за глас

На брифинг във ведомството Стоилов изясни, че ще реши допустимостта и основателността му, според Конституцията има благоприятни условия с такива въпроси да се занимава Висш съдебен съвет, а министърът на правораздаването може да го сезира. Такива въпроси се вземат решение от членовете на Висш съдебен съвет , Министерство на правораздаването е от дребното, които могат да слагат подобен въпрос пред него, сподели той.

" Най-актуалната задача в околните дни са изборите. Надявам се макар несъгласията си, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да си взаимодействат дейно, за да се понижи внезапно броят на купените гласове ", прикани обаче правосъдният министър Янаки Стоилов.
 От прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се жалват от изявление на Бойко Рашков
От прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се жалват от изявление на Бойко Рашков

Пишат до посолства, президент и министър председател

След това изясни още един път: Ако има подобен сигнал, ще го прегледам съществено и ще преценява последващите дейности. Противоречията идват от двете страни - от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, не би следвало да се отрази върху тяхното взаимоотношение. Противопоставянето сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата сега е двустранно, само че това институционално напрежение не трябва да пречи на задачата да се проведат почтени избори. Министърът прикани да се оцени коя от двете институции ще направи повече за прекъсването на търговията с гласове.

Относно настояванията за от страна на Демократична България, Стоилов сподели, че е посетил Спецсъда и е разговарял с тях, което е добра основа за идващия постоянен кабинет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР