Служебният министър на правосъдието Мария Павлова застава зад единствената номинация

...
Служебният министър на правосъдието Мария Павлова застава зад единствената номинация
Коментари Харесай

Правосъдният министър застава зад единствената номинация за главен прокурор

Служебният министър на правораздаването Мария Павлова застава зад единствената номинация за основен прокурор и се разгласи “за ” избора на нов ръководител на Върховния административен съд (ВАС).

Причината - не е редно ръководители на органи да бъдат с изтекли мандати и да се ръководят от краткотрайно изпълняващи длъжностите. В същото време обрисува изборът на двама от “тримата огромни ” да бъде изработен от Висшия правосъден съвет (ВСС), който също е с изминал мандат.

Въпреки това някогашната заместничка на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е на мнението, че Народното събрание през последните две години даже не е приело правила за избора и не посочило “елементарно предпочитание да стартира тази процедура ”.
 Правосъдният министър застава зад единствената номинация за основен прокурор Борислав Сарафов/ Българска телеграфна агенция
“Дори беше анулиран изборът на към този момент определени членове от магистратската квота ”, акцентира тя.

Миналата седмица стана ясно, че досегашният изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е.

Последва искане на “Продължаваме смяната - Демократична България ” за тълкувателно решение от Конституционния съд (КС) за това дали Висш съдебен съвет може да избира “тримата огромни ” с изминал мандат.
 Снимка: Българска телеграфна агенция Протест против кандидатурата на Борислав Сарафов за основен прокурор/ Българска телеграфна агенция
След това имаше исрещу кандидатурата на Сарафов. Демонстрацията беше проведена от самодейност “Правосъдие за всеки ” и беше под наслов “#Кой прегрупира основните прокурори ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР