Служебният министър на правосъдието коментира наболелия проблем с домашното насилие.Работа

...
Служебният министър на правосъдието коментира наболелия проблем с домашното насилие.Работа
Коментари Харесай

Минстър Зарков: Няма закон, който да предотвратява домашното насилие

Служебният министър на правораздаването разяснява наболелия проблем с домашното принуждение.

Работа с насилника, с цел да не се стига до рецидив или до ликвидиране. Това предлага на 49-ото Народно събрание правосъдното министерство в своя вид на проектозакон за домашното принуждение. 

Голямата цел е да не се стига до крайната фаза на домашното принуждение, като се отбрани жертвата и бъде изведена от там, където е застрашена. Но няма закон, който би могъл да предотврати домашното принуждение. Това съобщи в Русе служебният министър на правораздаването Крум Зарков за следващия случай на домашно принуждение, при който беше убита жена.

Зарков е безапелационен, че би трябвало да се работи с насилниците за превъзпитаване, защото насилието не свършва с тяхното попадане в пандиза и изтърпяване на наказването. Според правосъдния министър, тези, при които насилието произтича от душевен проблеми, би трябвало да бъдат лекувани. По думите на Крум Зарков, няма закон, който би могъл да предотврати домашното принуждение, написа nova.bg. 

Ограничителната заповед против насилника е първата стъпка, която жертвата би трябвало да предприеме. И да не я нарушава, подведена от обещания за коригиране на държанието, преодоляване на експанзията, операции, че ще си посегне на живота, в случай че не са дружно, безапелационни са специалисти от неправителствения бранш. 

Оттам допълват, че другите институции у нас, ангажирани по документи с казуса " домашно принуждение ", не работят координирано. Затова, съгласно тях, предварителната защита у нас на процедура не работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР