Служебният министър на образованието Николай Денков е един от осемте

...
Служебният министър на образованието Николай Денков е един от осемте
Коментари Харесай

Министърът на образованието проф. Денков стана академик

Служебният министър на образованието Николай Денков е един от осемте новоизбрани учени от Българската академия на науките (БАН) в региона на природоматематическите науки, оповестиха от

Той става учен в направление " Химически науки ". Николай Денков е знаменит академик в региона на колоидно-дисперсни системи и техните приложения в промишлеността и бита.Според ранглиста на университета в Станфорд от 2021 г.тойе измежду първите 2% на най-влиятелните учени в света. Публикувал е над 175 научни публикации, две от които в влиятелното списание Nature, една в Nature Communications, и 17 обзора. Има и 12 патента.

Николай Денков е член-кореспондент на Българска академия на науките и постоянен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и лекар на науките по физикохимия. Член е на експертна група " Физически науки " към Европейската галактическа организация. Работи и в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", във Факултета по химия и фармация.

Другият новоизбран учен в направление " Химически науки " е Константин Хаджииванов. Той е световнопризнат академик в региона на химията на повърхностите. Също е измежду първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно Станфордския университет.

В направление " Математически науки " за учен е определен Олег Мушкаров. Той е с научни приноси в съвременни области като диференциалната геометрия, многомерния сложен разбор и математическата физика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР