Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени ръководствата

...
Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени ръководствата
Коментари Харесай

Смениха ръководствата на спортния тотализатор и Национална спортна база

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени управленията на Български състезателен тотализатор и Национална спортна база.

За изпълнителен шеф на Директива за птиците „ Български състезателен тотализатор " е назначен Ангел Иванов. Той е приключил УНСС, компетентност „ Финансов надзор ". Иванов е началник в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия разбор, създаване на ефикасни управнически структури, надзор на разноските и ръководство на риска.

За членове на управителния съвет са назначени Таня Андреева, Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

Директива за птиците „ Български състезателен тотализатор " е главен дирек на финансирането на спорта. Той би трябвало да се управлява професионално, а в изискванията на монополна среда, която законодателят е основал, се чака сензитивно нарастване на приходите, както и усъвършенстване, целенасоченост и цялостна бистрота при разноските, разясняват от министерството.

„ В ръководството, както и в спорта, аз имам високи упования и считам, че приходите за федерации и клубове би трябвало да бъдат доста по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които вярвам, тъй като концепциите ни за ролята и развиването на БСТ съответстват. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят ", съобщи министър Весела Лечева.

За изпълнителен шеф на „ Национална спортна база " ЕАД е определен Светослав Русинов, правист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрист и старши юрист. От 2017 година е юрист на „ Сердика спортни парцели " ЕАД. През септември 2020 година е назначен за основен юрист в „ Академика 2011 " ЕАД.

В Съвета на шефовете са назначени Данаил Димов, Виктор Попов, гимнастикът Йордан Йовчев и Мартин Арсов.

Смяната на управлението на „ Национална спортна база " ЕАД се основава на желанието за успокоение и предвидимост при потребление на спортната база на сдружението от спортните организации. Необходими са хора с визия за идните комплицирани времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията, показват от министерството на младежта и спорта.

„ С някои дейности от подписване на противоречиви контракти, незадоволително обосновани дейности, както и продължаващо безучастие при други, управлението на НСБ изчерпа първичния ми заем на доверие ", заяви министърът на младежта и спорта.

И в двете сдружения ще има последователност, като задачата е опазване на оптималния баланс сред ползите на спортната общественост и тези на страната, показват от министерството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР