Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ще изчака

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ще изчака
Коментари Харесай

Минеков плаши с крайна дисциплинарна мярка в Народния театър

Служебният министър на културата Велислав Минеков разгласи, че " ще изчака още малко ", без да прецизира съответен период, до привършване на назначена инспекция в Народния спектакъл " Иван Вазов ", преди да предприеме " последна дисциплинарна мярка " по отношение на шефа Васил Василев. Това се случи на брифинг по настоящи въпроси към Министерство на културата.

От назначението на шефа театърът се съпровожда от ежедневни кавги. Те започнаха с назначената от него пиарка Велислава Кръстева - пиар на Движение за права и свободи. От това последва напускането на актьорите Захари Карабашлиев и Явор Гърдев. А основният режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов написа заплашителни бележки, заради което към него тече инспекция.

Минеков уточни, че при него имало писмо от над 200 артисти и чиновници в Народния спектакъл, които желали инспекция и оставка на шефа. Министърът обаче нямал писмо в отбрана на шефа на театъра, с каквото " разполагали към този момент някои медии ".

Той разкри, че имал недоволство от самия Морфов, че в новия му контракт имало уговорка, че " не може да откаже алкохолна проба когато и да е на денонощието ".

Минеков описа и че Александър Морфов бил викан на разпит в полицията, освен него били разпитвани и " други чиновници в театъра ". В институцията има безобразия, възмути се министърът. Той даде за образец, че била разрушена вратата на служителка, имало освободени чиновници и такива, които са помолени да изоставен.

На конференцията участваха актьорите Валери Йорданов и Албена Колева, които желаеха ясна позиция от Министерство на културата. Първият сподели, че ще заведе против новия шеф на Народния спектакъл иск поради напрежението, уволненията и промяна на програмата на представленията. Той също разполага със лист на свои сътрудници, които желаят оставка на шефа на Народния спектакъл. Колева прикани за бърза интервенция от Министерство на културата. Валери Йорданов обаче сподели, че в Народния спектакъл има боязън и доста хора мълчат поради нарасналите заплати.

На въпрос имало ли е напън от страна на служебния министър Велислав Минеков за политически назначения в театъра върху новия шеф - той отговори:  " Това е необикновено глупава самоотбрана. Предложих му да назначи камила от цирка ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР