Служебният министър на културата поиска да бъде създаден специализиран полицейски

...
Служебният министър на културата поиска да бъде създаден специализиран полицейски
Коментари Харесай

Проф. Минеков иска полицейски отряд за охрана на културното наследство

Служебният министър на културата изиска да бъде основан профилиран полицейски отряд за защита на културното завещание, предава БНР. Проф. ще се съветва за това с министъра на вътрешните работи, а сходни структури съществуват в Италия и Франция.
При представянето на своя екип и целите си министър Минеков се разгласи и за контролиране на.
 Велислав Минеков: Имам чувство за корупция Велислав Минеков: Имам чувство за корупция
„ Много от нещата, които съм си мислел, доста от нещата, за които съм се надявал, ще ги направя, ще ги извърша. Някои от тях ще ос...
„ Иманярството е закононарушение. В същото време има правила и закони, които позволяват така наречен търсене на съкровища. Доколко е допустимо ще ревизира тези търсачи да бъдат по някакъв метод легализирани, само че като го съобразим с това, което съществува в Западна Европа “, сподели той.
Проф. Минеков заяви, че полицейският отряд за защита на ще бъде основан след консултация с министъра на вътрешните работи. Той ще е на послушание и на Министерство на вътрешните работи, и на министерството на културата.
Относно регулирането на иманярството министърът бе безапелационен, че легализирането би трябвало да стане със съществени правила и след тежки изпити. Апаратурата, която се употребява, не би трябвало да е с висока мощ. Той чака митинг против концепцията, тъй като навлиза в „ рискова територия “.
Проф. Минеков сподели още, че ще има указател на самостоятелните актьори и организации, че стартира инспекция на „ Квадрат 500 “ – по-известен като българският " Лувър ", и се възмути, че аргументите за спирането на стратегия „ Хоризонт “ за пет часа на 13 септември 2019 година са останали неразкрити, както и свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР