Служебният министър на икономиката Росен Христов определи днешното споразумение като

...
Служебният министър на икономиката Росен Христов определи днешното споразумение като
Коментари Харесай

„Булгаргаз” подписа газовото споразумение с Турция в Министерски съвет

Служебният министър на стопанската система Росен Христов дефинира днешното съглашение като исторически миг за двете страни в региона на енергетиката.

 

Благодарение на това съглашение осигуряваме опцията да закупумаве газ от всички международни производители и да се разтоварва в Турция. Това решение е освен от национално и районно значение, само че и от европейско, изясни министър Христов.

 

Той добави, че всичко е било контрактувано още на 24-25 декември и през днешния ден на процедура се осъществя с публични подписи. Христов изрази вяра, че това е единствено първата крачка на огромно съдействие.

 

От своя страна турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез съобщи, че по силата на подписания контракт се чака да бъде трансфериран 1,5 милиарда куб. метра газ.

Още преди да е минал месец, въпросите, които бяха разисквани в Истанбул, към този момент се трансформират в съответни стъпки.

 

Този протокол ще развие съдействието сред нашите две страни, както и ще увеличи сигурността на доставките на Балканите, означи още Дьонмез.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР