Служебният министър на финансите Асен Василев обвини в престъпление Агенция

...
Служебният министър на финансите Асен Василев обвини в престъпление Агенция
Коментари Харесай

Асен Василев дава АПИ на прокуратурата заради необезпечени договори за милиарди

Служебният министър на финансите Асен Василев упрекна в закононарушение Агенция " Пътна инфраструктура ", която е упълномощила контракти, неведнъж надвишаващи бюджета ѝ. Това стана по време на втория публичен съвет в министерството, където Василев показа разноските на страната.

За интервала от 2019-а до април 2021 година са предоставени контракти за 31 милиарда лв., като в разбора не се включват контракти за под един милион лв.. Голяма част от предоставените действия са в публични поръчки с един участник или посредством така наречен, а най-вече са от Пътната организация.

Министър Василев даде образец с парите за настоящи поправки: 

" 2019-а за настоящи поправки са изхарчени 416 млн., 2020-а – 800 млн., а за първите четири месеца на 2021-а са поети общо задължения за 2,9 милиарда На строителите, несъмнено, не е казано, че тези пари ги няма. Това е закононарушение ", сподели министър Василев и увери, че отчетът ще бъде предаден на прокуратурата.
 Имало ли е злоупотреби за милиони с тол системата? Спор сред някогашни и сегашни ръководители от АПИ Имало ли е злоупотреби за милиони с тол системата? Спор сред някогашни и сегашни ръководители от АПИ
Две компании са получили за две години и половина към 50 млн. лева по тази причина, че през тях минава заплащането на ТОЛ таксите. Фирмите прибирали...

" Вече сме говорили с районното министерство това да бъде обещано на прокуратурата и това е толкоз надълбоко аморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен запас, с цел да може той да се похарчи за нещо свястно ", сподели още Василев.

Обществен съвет към министъра на финансите Асен Василев заседава още веднъж през днешния ден. Акцент в него са и вложенията в инфраструктурни планове, както и парите за общините.

Преди седмица Василев показа разходната част от бюджета и разгласи, че към 1,5 милиарда лв. от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР