Служебният министър на енергетиката Росен Христов се оплете и не

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов се оплете и не
Коментари Харесай

Служебният енергиен министър Росен Христов не знае коя е европейската схема за плащане на Газпром

Служебният министър на енергетиката Росен Христов се оплете и не можа да отговори на въпроса, заложен му от публицисти - каква е европейската скица за заплащане на доставките на " Газпром ".

Това стана ясно от видео, публикувано от журналистката Генка Шикерова във Facebook. Репортерите са " хванали " министъра преди вчерашната среща на президента Румен Радев с представители управленията на гръцките компании " Gaztrade " и " Copelouzos Group ". На диалога участваха и министър председателят Гълъб Донев и енергийният министър Росен Христов

" Доколкото знам, техните (на " Газпром ", бел. ред.) банкови сметки не са запорирани ", дава отговор Христов на журналистически въпрос.

Следва пряк въпрос: " Коя е европейската скица за заплащане, тъй като тя планува възбрана за заплащане в рубли и е обвързвана със глобите? "

" Вижте в този момент, изпадаме в механически елементи, тази, по която заплаща Германия, Италия... Гърция... ", споделя министърът.

" Германия като страна не заплаща, заплащат частни компании ", мигновено го засича журналистка.

" България също заплаща като частна компания и страната не купува газ, купува го " Булгаргаз ". Това е юридическо лице, кой е притежател, е без значение ", пробва се да излезе от обстановката министър Христов.

Следва съответен журналистически въпрос:

" Коя немска компания, 100% благосъстоятелност на страната, заплаща в рубли? "

" Вижте, аз не съм експерт по коя компания заплаща в рубли. Давам за образец, че компания в Германия, без значение с каква благосъстоятелност... Германия купува газ от " Газпром ", нали по този начин? ", споделя министър Христов, без да отговори на повторния въпрос коя е тази хипотетична компания.

След което благодари на жунралистите за вниманието и им обръща тил.

Тогава се чува по какъв начин на всеослушание му задават следните въпроси:

" Г-н Христов, може ли да кажете кой тъкмо Калифорнийски университет сте приключили, тъй като няма информация. И в кой интервал сте работили в Русия? "

Въпросите остават без отговор.



 

Ето и формалната биография на Росен Христов, оповестена на уеб страницата на министерството на енергетиката:

Росен Христов е магистър по интернационалните стопански връзки от Калифорнийския университет в Съединени американски щати. Има дълголетен опит в енергетиката, заемайки високи виновни позиции в интернационалните компании. Международно приет експерт по придобивания и реструктуриране на предприятия, решение на спешни обстановки, тактики и развиване.

Работил е за италианската енергийна компания " Енел ", отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на добитите огромни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е районен шеф за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи " Дицман " и управлява придобиването на " Енергоремонт Холдинг " в България, на която по-късно става ръководител на Управителния съвет.

В последните години се занимава с вложения в започващи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА.

Роден е през 1974 година

 

Какво съставлява Калифорнийският университет

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Калифорнийският университет (на британски: The University of California) или UC, е едната от общо три системи за висше обучение в щат Калифорния (другите две са Университет на щат Калифорния (California State University) и Общински колежи на Калифорния (California Community Colleges System CCCS)).

UC е обединяване на 10 обществени калифорнийски университета. Статутът „ обществен “ значи, че системата се финансира от голям брой източници, в това число и от бюджета на щат Калифорния (около една трета от цялото финансиране), и се ръководи от Съвет на регентите на Калифорнийския университет (на британски: The Regents of the University of California), който се назначава от губернатора на щата.

Общо в системата от университети на UC се образоват над 191 000 студенти, а материалните му активи се правят оценка на повече от 10 милиарда $, което го подрежда на 12-о място измежду университетите в Съединени американски щати. Най-стар и един от най-престижните съставни университети е този в Бъркли, учреден през 1868 година

Структура на университета:

Калифорнийски университет - Бъркли (Berkeley) – основен кампус
- Бизнес школа Хаас (Haas School of Business)
- Институт за бизнес и стопански проучвания
Калифорнийски университет - Дейвис (Davis), UC Davis
Калифорнийски университет - Лос Анджелис (Los Angeles), UCLA
Калифорнийски университет - Мърсед (Merced)
Калифорнийски университет - Ривърсайд (Riverside)
Калифорнийски университет - Сан Диего (San Diego), UCSD
Калифорнийски университет - Сан Франциско (San Francisco)
Калифорнийски университет - Санта Барбара (Santa Barbara), UCSB
Калифорнийски университет - Санта Круз (Santa Cruz)
Калифорнийски университет - Ървайн (Irvine), UCI

а също по този начин

Юридически лицей Хейстингс (Hastings College of the Law)
Обсерватория Лик (Lick Observatory)
Институт по океанография Скрипс (Scripps Institution of Oceanography)

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР