Служебният министър на енергетиката Росен Христов обяви в ефира на

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов обяви в ефира на
Коментари Харесай

Енергийният министър: Служебният кабинет не пречи на разследването срещу ТЕЦ-овете

Служебният министър на енергетиката Росен Христов разгласи в ефира на Българска национална телевизия, че е поканил на среща управленията на разследваните от Европрокуратурата топлоцентрали, както и самия Христо Ковачки, с чието име се свързват те.

Христов уточни, че и различен път е имало нарушавания в ТЕЦ-овете, само че не знаел за следствието на Европейската прокуратура. Той увери, че няма чадър над сдруженията от страна на кабинета на Гълъб Донев.

" Това са обекти, с които ние също сме имали проблеми и дружно с Министерството на околната среда и водите сме глобили. Миналата година бяхме договорили и прекъсване на един от тези обекти поради замърсяване. Ние сме следили доста съществено работата на всички обекти в страната, освен тези, свързани с името Ковачки, а и тези, които са държавна благосъстоятелност, правили сме всички нужни инспекции и сме глобили всевъзможни нарушавания ", изясни Росен Христов.

" Със сигурност мога да потвърдя, че няма чадър от настоящето държавно управление. Разследването е за последните 5-6 години. Откакто ние управляваме Министерство на енергетиката, сме следили доста съществено работата на всички обекти в страната, правили сме всички нужни инспекции и сме глобили нарушавания ", съобщи той.

Припомняме, че в понеделник стартира акция на ДАНС и ГДБОП под надзора на Европрокуратурата против ТЕЦ-ове и топлофикационни сдружения в страната, за които се подозира, че са подавали подправени данни и са съобщавали по-ниски количества нездравословни излъчвания от 2017 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР