Служебният министър на енергетиката Росен Христов е дал показания пред

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов е дал показания пред
Коментари Харесай

Росен Христов: Има данни за търговия с природен газ без проведени прозрачни търгове

Служебният министър на енергетиката Росен Христов е дал показания пред прокуратурата по отношение на обвиняванията против неговия предходник Александър Николов. По думите му в МЕ има данни за търговия с природен газ без извършени транспарантни търгове.

" Факт, че доста контракти са подписани в нарушаване на Закона за енергетиката. Оттам нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, за какво ги е вземал, това към този момент ще вземат решение способените органи “, съобщи той.

Припомняме, че някогашният енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници – Данаил Николов, както и някогашният началник на " Булгаргаз " в кабинета " Петков " Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител. Обвиненията против тримата са свързани със закупуването на газ за потребностите на " Булгаргаз " от медиатори, в това число от компанията " МЕТ Енерджи`, чийто шеф е бил Людмил Йоцов, малко преди държавното управление на Кирил Петков да го назначи за началник на държавната газова компания.

Вижте детайлности във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР