Служебният министър на енергетиката не предвижда високи сметки за природен

...
Служебният министър на енергетиката не предвижда високи сметки за природен
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката обещава: Сметките за природен газ за битовите потребители няма да скочат с 60%

Служебният министър на енергетиката не планува високи сметки за природен газ. Сметките за природен газ за битовите консуматори няма да скочат с 60%. Това съобщи пред бТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.
Той добави, че битовите консуматори са ненапълно предпазени, защото те са на контролирания пазар. Това напълно не е по този начин за индустриалните консуматори, които ще усетят повишаването на газ, а ние ще го усетим през повишаването на техните услуги и артикули, сподели министърът. 

Приоритетите на Министерството на енергетиката и държавното управление са ясни - това е оптималната диверсификация на доставчиците на газ, тъй че да обезпечим и количества, и цена, съобщи Христов. 

Той добави, че преодоляването на рецесията е приоритет за служебния кабинет. Ще се опитаме да осигурим количества газ до края на отоплителния сезон и до края на годината, в идеалния вид даже и за идната година, уточни той. Росен Христов добави, че не желае да се обвързва с дълготрайни контракти за доставки на енергийни източници, а това ще е задача на идващото държавно управление.  

Служебният енергиен министър съобщи, че предпочитано се гледат всички различни снабдители на природен газ. Ако се потвърди, че те не са задоволителни, сигурно аз няма да съм министърът, който ще остави българите на студено, съобщи Христов. 

Той дефинира митингите против вероятно възобновяване на договарянията с „ Газпром “ като „ предизборни “. Нашите цели са други. Ние преглеждаме всички благоприятни условия за доставка на газ, в това число обновяване на доставките от „ Газпром “, разяснява Христов.  

Условията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложили към други европейски страни, които те извършват, т.е. ние няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „ Газпром “ никога не значи, че ние излизаме от рамката на Европейския съюз. Ние няма да приемем условия, разнообразни от тези, признати от Германия и други страни от Европейски Съюз, уточни още служебният енергиен министър.  

Той добави, че в случай че България стартира договаряния с „ Газпром “, ще бъдат адресирани всички опасности, тъй че доставките да са постоянни и евтино.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР