Служебният кабинет ще се случи само ако се изчерпат всички

...
Служебният кабинет ще се случи само ако се изчерпат всички
Коментари Харесай

Йотова: Борисов да каже защо толкова го е страх от служебно правителство

Служебният кабинет ще се случи единствено в случай че се изчерпат всички вероятни разновидности, а това напълно не е по този начин. Очевидно от този вид се опасяват най-вече в политическа партия ГЕРБ и техните съдружници в обединението. Това сподели в предаването " Неделята " по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Само ГЕРБ приказват за длъжностен кабинет, президентът приказва за длъжностен кабинет единствено като конституционно обвързване. Бойко Борисов самичък би трябвало да отговори за какво толкоз го е боязън от длъжностен кабинет. Той към момента отговорност като министър-председател в оставка, а и като ръководител на ГЕРБ, съобщи Йотова.

Днешната му конференция ми приличаше по-скоро на време за персонално пояснение. Въпросът не е, че има проект за възстановване резистентност, а какво написа в него. В някои страни от Европейския съюз този проект беше разискван още предходната година. Топката се тупкаше до до последно, с цел да се крие този проект освен от българските народни представители, а и от българската общност. Това е един доста необикновен документ и си заслужава доста сериозна полемика. Този проект би трябвало да мине през българския парламент, а по-нататък да се опитаме да го защитим и пред Европейката комисия, уточни вицепрезидентът.

Тя разяснява и декларираната поддръжка от страна на Българска социалистическа партия за втори мандат за президентската двойка. Много от дълго време имаме поддръжката на българските социалисти и считам, че през миналите 4 година доверието сред нас набъбна още повече. Нашата цел е да върнем държавността, сподели още Илияна Йотова.

По думите ѝ, на възможни нови избори Българска социалистическа партия ще увеличи изборния си резултат, а ГЕРБ ще губи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР