Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на

...
Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Главчев показа, че се влияе от Борисов – не е способен да организира честни избори

„ Служебният кабинет ражда нови мини рецесии, които разрушават доверието на гласоподавателите. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев в ефира на NOVA News.

 

По думите му Българска социалистическа партия желае оставката на служебния министър председател Димитър Главчев поради мощните подозрения в обществото, че неговият кабинет не е кадърен да провежда почтени избори.   

 

„ Главчев ясно сподели, че се въздейства от водача на ГЕРБ. Всички видяхме по какъв начин Бойко Борисов дава инструкции на министър-председателя. За нас това е неприемливо ”, акцентира Стойнев.  

 

Според него виновни са политиците, трансформирали Конституцията.

 

„ Аз ги назовавам „ Великолепната четворка ” – Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Христо Иванов, които направиха по този начин, че вместо да се вземат решение проблемите, те стават все по-тежки и по-нерешими. А сред тях има двама адвокати, които носят най-голяма виновност – Делян Пеевски и Христо Иванов ”, уточни социалистът.

 

„ Ситуацията става все по-комична ”, сподели Драгомир Стойнев по отношение на предлагането на Димитър Главчев да поеме и поста на министър на външните работи.

 

„ Да напомним, че единствено преди няколко дни той образува този кабинет сякаш по свое предложение. Но внезапно да започваш да сменяш министрите без пояснение и в този момент да искаш самичък да се нагърбиш с такава сериозна политическа задача - това е несериозно ”, означи депутатът от Българска социалистическа партия.

 

По думите му служебният министър на енергетиката Владимир Малинов също се носи с огромно доверие от ГЕРБ и ще слуша управлението на партията. И напомни, че той е измежду хората, подписали съглашението за „ Боташ ” и сега ще би трябвало да предоговори нещо, в което самият той е взел участие.

 

„ Има доста въпросителни към този контракт. Да оставим настрани, че сме задължени да плащаме всеки ден по 500 хиляди $ за газ, който не ни би трябвало, най-големият проблем е, че в него няма уговорка, с която той да бъде преустановен от българска страна, до момента в който може да бъде преустановен от турската страна ”, изясни Драгомир Стойнев.

 

Според него той е подписан при доста странни условия и акцентира, че не е било работа на служебния кабинет на президента Радев да поема подобен голям ангажимент за 13 години.

 

„ Не е инцидентно, че Европейската комисия проверява този контракт. Ако реши да ни санкции, санкцията е 10% от оборота на Българския енергиен холдинг или 2 милиарда лв.. Дано да не се стигне до такава степен ”, разяснява още Драгомир Стойнев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР