Служебният кабинет продължава да премахва хора в държавните институции, назначени

...
Служебният кабинет продължава да премахва хора в държавните институции, назначени
Коментари Харесай

Служебният екоминистър уволни без много шум директорите на парковете Рила и Пирин

Служебният кабинет продължава да отстранява хора в държавните институции, назначени от предходното държавно управление. Преди дни са били освободени шефовете на националните паркове " Рила " и " Пирин " Владимир Милушев и Валери Мечев. За това оповестиха самите те в профилилите си във Facebook, до момента в който Министерството на околната среда наподобява е решило да си премълчи за тази вест.

Служебният екоминистър Росица Карамфилова е уволнила Милушев поради " пропуски в контролната активност, неефективно справяне със служебните отговорности и липса на съгласуваност ", споделя той.

" За мен беше чест и отговорност да съм отпред на дирекция Национален парк " Рила “. Чест, тъй като планината значи доста за мен и знам какъв брой доста тя значи и какъв брой дава на още толкоз доста хора. Беше, тъй като от през днешния ден към този момент не съм шеф. Така реши служебният министър на околната среда и водите ", написа той в обявата.

Милушев беше назначен за началник на най-големия народен парк в България през март 2022 година и заемаше поста единствено седем месеца. Вече някогашният шеф е кадър на " Демократична България " и някогашен претендент за депутат с 15-годишен опит в областта на опазването на околната среда

Той показва, че по време на неговото ръководство в парка са се осъществили редица действия, свързани с опазването на природата, туризма, поминъка и планината, като разгласява и цялостен лист на всички реализирани цели.

За уволнението на Валери Мечев като началник на парк " Пирин " се знае даже още по-малко. Той изрече благодарности на хората, които са му се доверили и с които е работил през последните седем месеца.

" Благодарен съм на хората, които ми гласоподаваха доверие, на хората, с които работихме с поредност и мисъл, осъзнавайки, че да има национални паркове и да се опазва, да се запази това благосъстояние е задача за всеки от нас. Това е идея за бъдещето ни, за тези, които ще бъдат и на следващия ден ", написа Мечев във Facebook.

Заради кадровите промени на служебния кабинет във вторник природозащитници от организацията " За да остане природа в България " провеждат митинг пред Министерството на околната среда и водите. Демонстрантите насочат въпроси към държавното управление на президента Румен Радев за какво учени и специалисти в региона биват уволнявани.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР