Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи

...
Служебният кабинет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна първи транш за новите осем F-16 - 31 млн. лв.

Служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер на 31 110 457 лв., оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Средствата са нужни за възнаграждение на първата вноска по интернационалните контракти BU-D-SAD и BU-P-LBC за придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.

На 25 ноември Народното събрание ратифицира интернационалните контракти. 

В началото на декември компанията производител " Локхийд Мартин "  направи изказвания до медиите, в което заяви, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16 от първия транш осем самолета.

" България ще получи потвърдено най-съвременна система, която ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО ", декларират от компанията, напомня Българска телеграфна агенция. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР