Служебният кабинет освободи шефа на Държавната агенция Разузнаване Атанас Атанасов

...
Служебният кабинет освободи шефа на Държавната агенция Разузнаване Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Нова рокада в службите: Смениха шефа на разузнаването

Служебният кабинет освободи шефа на Държавната организация " Разузнаване " Атанас Атанасов и предлага той да бъде сменен от Антоан Гечев. Самият Атанасов съзря в уволнението си външнополитическа интервенция. А служебният министър на спорта Андрей Кузманов разкри злоупотреби за над 5 млн. лв. в неговия сектор.

Кадрови промени по върховете на службите за национална сигурност предприе през днешния ден служебният кабинет. С постовете се разделят досегашния началник на разузнаването и зам.-председателят на ДАНС.

Три съществени правилото е погазил шефът на разузнаването при ръководеното на Държавната организация, заяви представителят на кабинета Антон Кутев.

" Под управлението на Атанас Атанасов Държавна организация " Разузнаване " е осъществявала своята активност при неспазване на презумцията за обективност, безпристрастност и политическа индиферентност. Съгласно закона за Държавна Агенция " Разузнаване " същата следва да даде идентична по размер и наличие информация на президента на Републиката, на ръководителя на Народно събрание и на министър-председателя. "

Пред публицисти Атанасов съобщи, че главната причина за отстраняването му е външна интервенция, както и координирани дейности с прочут предприемач с доста обвинявания. Той дефинира указите на президента като " най-сивата зона в правото ", тъй като не подлежат на надзор.

Оттук насетне, както някои биха могли да кажат, допустимо е да е задействан проект " здраствуйте братушки ", само че не по курортите. Президентските пълномощия се припокриват напълно с тези на персонално определения от него длъжностен кабинет вследствие на което умерено може да заявим, че има редица образци, в това число и Конституцията бива нарушена, в случай че някой от вас има предпочитание, защото аз за жалост не съм правист, може да ревизира издаването на указите, свързани с ЦИК за преустановяване работата на Народното събрание и всичко останало. ", счита Атанасов.

След като на 28 май служебният кабинет предварително освободи от поста зам-председателя на ДАНС Недялко Недялков, през днешния ден за неговия пост беше препоръчан Станислав Станчев, който да извършва длъжността до привършване на мандата на неговия предходник, който изтича през юли 2023 година

Говорителят на кабинета и служебния министър на спорта заяви, че преди изборите министерството на спорта е раздало 5 млн. лева от Програмата за юношески действия по подозрителен метод на спортни федерации, клубове и неправителствени организации.

И съвсем едни и същи хора печелят стратегиите. Има забавни организации, които печелят. Например като федерацията по ММА, споретн клуб " Ипон ", сподели Андрей Кузманов, длъжностен министър на спорта.

Тук става въпрос за Станислав Недков, тъй наречените Стъки. Остави, че взимал по 200 хиляди лева годишно за финансиране на спортния клуб, а най-после взима и 220 хиляди към този момент като Неправителствени организации, от които 120 хиляди единствено през тази година. Факт е, че от четирите сдружения или НПО-та, които са спечелили огромните суми от 670 хил.лв., четири такива са били през тази година, добави Кутев.

В Русе някогашният състезателен министър съобщи, че това е поредна невиждана офанзива против предходното ръководство, още веднъж с измислени и манипулативно изнесени данни. Той уточни, че всяка година по програмата аплайват сред 150 и 200 НПО-та и спортни клубове, и попита по какъв начин единствено четири организации ще печелят милиони, като общото финансиране е 2 млн.лв.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР