Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия шок. Действията

...
Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия шок. Действията
Коментари Харесай

Един от провалилите промяната нарече действията на служебния кабинет бутафорни

„ Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия потрес. Действията им са бутафорни. Къде е Комисия за защита на конкуренцията, държавният бюджет? Защо не го внесоха, с цел да създадат действителни политики за намаляване на удара на инфлацията? Ако желаеха да понижат цените, нямаше да уволнят шефа на Държавната млекопреработвателна компания. Инфлацията у нас е породена от това, че Комисия за защита на конкуренцията не работи в интерес на обществото “, сподели в „ Офанзива “ по Нова Нюз Венко Сабрутев от „ Продължаваме Промяната “.

„ Управленската ни стратегия е като цяло подготвена, напълно скоро ще я лансираме в елементи. Един от топ 5 целите са 50 милиарда за вложения. Само за предходната година бяха 8 милиарда Пред България предстоят 4 години на огромна капиталова вълна. Вдигане на приходите и надзор на пазара са основни ограничения за битка с инфлацията. Увеличаването на българското произвеждане ще донесе ниски цени “, счита той.

По думите му има по какъв начин България да наподобява каквато ние желаеме.

„ Като създадем действителни вложения в качествена инфраструктура, обучение, опазване на здравето, земеделие, всички останали браншове, без да се наруши фискалната сигурност и да имаме бюджетен недостиг до 3%. Цените на суровия нефт падат фрапантно, само че по бензиностанциите не мърдат. Цената на олиото също е образец, Комисия за защита на конкуренцията няма реакция. Стабилна политика на ниски цени на стоките ще се случи посредством съкращаване веригата на доставките. Внасяме си главните храни. Реформа в земеделския бранш ще ни е главен приоритет, с цел да помогнем на дребните производители. Така ще има и растеж на заетостта “, разяснява Сабрутев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР