Служебният кабинет на Румен Радев е бракувал 210 000 ваксини

...
Служебният кабинет на Румен Радев е бракувал 210 000 ваксини
Коментари Харесай

ШОКИРАЩИ ДАННИ: Правителството на Радев е бракувало 210 000 ваксини! Кацаров раздава златни медали, а българите мрат

Служебният кабинет на Румен Радев е бракувал 210 000 ваксини досега. Това стана ясно от думите на Богдан Кирилов в студиото на Българска национална телевизия. Той е шеф на Изпълнителната организация по медикаменти.

Здравният министър Стойчо Кацаров раздава златни медали, а в това време България е водач по смъртност в Европейски Съюз. Като неприкрит антиваксър той направи неприятна реклама на акцията и страната ни буксува на последно място по имунизирани против COVID-19.

Очакваме през днешния ден Европейска комисия да разгласява българския превод на късата характерност на детската ваксина, което към този момент дава опция да бъде прилагана у нас, съобщи още Кирилов.

Европейска комисия е постигнала съглашение с компанията производител след 13 декември да бъдат осъществявани доставки, защото педиатричната ваксина е в друга опаковка от тази за деца над 12 години - дозата е три пъти по-малка, изясни Кирилов.

В момента Министерство на здравеопазването организира диалози с компанията производител за изискванията на доставка у нас. Ваксината за деца още веднъж ще бъде двудозова, с 21 дни период сред двете дози.

В идващите дни ще има по-детайлна информация за количествата ваксини, които се чака да бъдат доставени. Възможно е до края на годината да дойдат у нас.

Има информация от Европейски Съюз, че е ускорена доставката, добави Кирилов. Той е безапелационен, че има задоволително количества ваксини в България.

Близо 430 000 ваксини на " Янсен " са сложени от началото на годината, само че имунизацията на " Пфайзер " е най-желана, от нея са приложени 2 070 000 дози.

Постоянно се случва да се бракуват ваксини - досега те са 210 000 дози, главно от имунизацията на " Астра Зенека ", като следва да бъдат унищожени, добави още Кирилов.

106 000 са поставените бустерни дози, главно от имунизацията на Пфайзер, заяви Кирилов. Той подсети, че рекомендацията е за слагане на бустер с РНК ваксина, без значение от употребяваната преди този момент тип ваксина. Бустерната доза се слага след шестия месец, добави той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР