Служебният кабинет на Гълъб Донев предприе инициатива за разширяване на

...
Служебният кабинет на Гълъб Донев предприе инициатива за разширяване на
Коментари Харесай

Гълъб осигури още правомощия на НСО на Радев

Служебният кабинет на Гълъб Донев предприе самодейност за разширение на пълномощията на началника на Националната работа за защита (НСО) и предлага промени, които да му дадат опция със своя заповед да дефинира за  " стратегически обект или активност, предоставен(а) на службата за ръководство, които са от голяма важност за националната сигурност след авансово координиране с шефа на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) ", оповестява " Медияпул ". 

Тези промени са заложени в разпореждане на държавното управление от 2009 година, които са оповестени за разискване в портала за публичните съвещания. 

Кабинетът аргументира концепцията си с открита " нормативна празнина "  по отношение на пълномощията на началника на НСО като началник на работа за сигурност по Закона за отбрана на класифицираната информация.

" Осъществяваната охранителна дейност за обезпечаване сигурността на избраните в Закона за НСО лица, обекти и мероприятия е значителен детайл от системата за отбрана на националната сигурност, открита в Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност ", пишат в претекстовете си от кабинета.

Служебното правителство предлага още почивната държавна станция " Евксиноград " и плажът й да бъдат включени в Списъка за стратегически обекти и действия от голяма важност за националната сигурност. Ако това се случи, най-вероятно резиденцията ще бъде заключена и неразрешена за достъп от простолюдието. 

Други стратегически обекти са, да вземем за пример, АЕЦ " Козлодуй ", оградата по границата с Турция, лечебни заведения, летища, пристанища, военни фабрики и други.

Достъпът до тях е стеснен и са в действие разнообразни ограничения за сигурност, които отварят благоприятни условия на процедура да се засекретява активността им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР